tapazonas.reismee.nl

Betalingsverkeer

Misschien is Chaves ook geI-saved of is Scheringa op de koffie geweest, maar het bancaire verkeer deugd voor geen meter. Bij alle officiële transacties krijg je de helft voor je euro of dollar. Daarnaast kan je per keer maar 25 euri pinnen. Dat betekent elke dag naar de automaat. Wel veilig, niet handig. Tel daarbij de extra pinkosten op en je voelt je dubbel genaaid. Venezuela ligt toch niet aan de Cote d´ Azur.

Hoofdschuddend, zuchtend en geërgerd zie je backpackers zoeken naar wegen om hun kleine budget te waarborgen. In dit land geldt cash is king! Als je pech hebt, een extra gage voor corrupte militairen. dew eg naar Ciudad Bolivar is momenteel hot.

Veel internationale hostals bieden contanten aan via een overboeking naar hun buitenlandse account. de zwarte markt wordt aangevuld met winkels die graag winst pakken met een klein koersverschil bij het wisselenvan dollar- of eurobiljetten. Als je het gevoel wil hebben dat je in Zuid-Amerika op vakantie bent en niet in Zwitserland, dan maak gebruik van het officieuze banksysteem.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!